HISTORIEN BAG SEOP

Historien bag SEOP

SEOP trækker tråde langt tilbage i historien om psykoterapeutiske uddannelser i Danmark. Emilie Bjørløw Møller der er ejer af skolen har mange års erfaring med at lede og undervise på psykoterapeutiske uddannelser.

I foråret 2018 gik Emilie og daværende faglig leder sammen om at skabe rammerne for SEOP. Ideen er et mindre uddannelsessted, hvor der er plads til den enkelte, nærvær og hvor ledelsen kender alle de studerende.

Med baggrund i det hedengangne Psykoterapeutisk Institut i Jorcks Passage der lukkede i 2012, bygger SEOP videre på mere end 30 års erfaring i at uddanne psykoterapeuter. Emilie førte Psykoterapeutisk Institut videre som medejer fra 2013-2018, men valgte derefter at gå alene og skabe SEOP.

Med udgangspunkt i flere års ledelse og udvikling af psykoterapeutiske uddannelser, har Emilie hentet gode erfaringer med hvad der skal til for at uddanne dygtige og kompetente psykoterapeuter.

Ud fra de erfaringer er SEOP også et mindre uddannelsessted – og det vil det vedblive at være. Årsagen er, at vi anser netop den overskuelige størrelse som et godt udgangspunkt for en uddannelse af høj kvalitet. Når vi vægter nærheden så højt, er der for at studerende på SEOP skal opleve, at der bliver taget godt vare på dem, at der er tid til den enkelte og plads til forskellighed. Det mener vi, giver det bedste miljø for læring. På SEOP er der plads til de dybe teoretiske diskussioner, filosofi over tilværelsen, store følelser og et godt grin over livet. Hos os går en hyggelig kop kaffe i køkkenet fint i spænd med både personligt arbejde og teoretisk undren.

Selvom det er Emilie, der skaber rammerne og retningen for SEOP, så er det i høj grad både undervisere og studerende der udfylder disse rammer og gør SEOP til et levende og dynamisk sted at være. Vi værdsætter altid studerendes input og uddannelsen udvikler sig i dialog med undervisere og studerende.

På SEOP ønsker vi kontinuerligt at være en del af et større fagligt fællesskab, hvorfor SEOP er medlem af Dansk Psykoterapeutforening og Dansk Selskab for Personcentreret og Oplevelsesorienteret Psykoterapi.