JOBMULIGHEDER SOM PSYKOTERAPEUT

Job, løn og ansættelse som psykoterapeut

Både i valget af studiet til psykoterapeut og når studiet til psykoterapeut er afsluttet, vil mange rette deres blik mod hvordan livet som praktiserende psykoterapeut skal forløbe.

Som psykoterapeut er der mange der starter selvstændig praksis, men også en del der bliver ansat som psykoterapeut. Andre bruger uddannelsen som del i det job de allerede bestrider.

Måske du er nysgerrig på hvad en psykoterapeut tjener, hvad den gennemsnitlige timepris for en session er, hvor i landet der er størst mulighed for at få ansættelse som psykoterapeut og andre lignende spørgsmål.

I det nedenstående kan du finde links til 2 forskellige opgørelse og statistikker, der kan være en hjælp til at besvare disse spørgsmål.

Uddannelsesguiden under undervisningsministeriet har udarbejdet en oversigt over nyuddannede psykoterapeuters jobmuligheder, fremtidsmuligheder og gennemsnitlige startløn. Du kan se oversigten ved at trykke her.

Dansk Psykoterapeutforening har i 2016 lavet en større medlemsundersøgelse der blandt andet omhandlede løn og ansættelsesforhold for psykoterapeuter der er medlem af foreningen. Resultaterne fra undersøgelsen giver en fin indsigt i, hvad man kan formode at arbejdslivet som psykoterapeut kan indbefatte. Du kan se resultaterne fra undersøgelsen ved at trykke her.